Pohjanmaan Leipomo

Tuotteet

Jaksava Gi-moniviljaleipä

Jaksava Gi-moniviljaleipä

Yhdellä siivulla jaksat pidempään.

Kuitua 5,4 %.

Koko: 520 g, siivutettuna tai kokonaisena

Aineosat: Vehnäjauho, jauhoseos (37%) [auringonkukansiemen, pellavansiemen, vehnägluteeni, kurpitsansiemen, kauraryynit, ruisjauho, sokeri, hapatejauhe(vehnä), vehnälese, suola (1,1%), emulgointiaine (E472e, auringonkukkalesitiini)], vesi, hiiva, jauhonparanne (E300), entsyymi. 


Ingredienser: Vetemjöl. mjölblanding (37%): [vetemjöl, solrosfrön, linfrö, vete-gluten, pumpafrö,, havreflingor, rågmjöl, socker, torkad surdeg (vete), vetekli, salt, emulgeringsmedel (E472e),solroslesitin], vatten, jäst, entzym.


Jaksava, yhdellä siivulla pidemmälle.. Mutta mitä tarkoittaa Gi?

> Mikä ihmeen Gi? (PDF) 

Gi eli GLYKEEMINEN INDEKSI luokittelee hiilihydraattipitoisia ruokia sen mukaan, miten ne nostavat verensokeria. 

Korkea Gi tarkoittaa verensokerin nopeaa nousua, jolloin vereen vapautuu paljon insuliinia. Tällaisia tuotteita ovat yleensä vaaleat ruokaleivät kuten ranskanleipä.- Matala Gi kertoo tasaisemmasta ja vähäisemmästä vaikutuksesta verensokeriin, mm. ruisleivillä on matala gi-arvo. 

Pohjanmaan Leipomon Jaksavan indeksi on matala (54), jolloin hiilihydraattien imeytyminen verenkiertoon on tasaista ja hidasta. Tämä auttaa pysymään kylläisenä pitempään ja edistämään omaa hyvinvointia. Pohjanmaan Leipomon Jaksava leipä on myös hyvävaihtoehto esim. karppaajille. Karppaajien ruokavalioon kuuluu matalahiilihydraattinen ruokavalio, mutta hiilihydraatteja syödessään, tulisi valita hitaasti verenkiertoon imeytyviä hiilihydraatteja!

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa/Energi1180 kJ / 282 kcal
Rasvaa/Fett7,9
josta tyydyttyneitä rasvahappoja
/varav mättade fettsyror1,4g
Hiilihydraatteja/Kolhydrater38,4
josta sokeria/varav sockerarter1,5g
Proteiinia/Protein13,4g
Suola/Salt1,0g
Laktoosia/Laktos0g