Pohjanmaan Leipomo

Täytä Retkirieska ja nauti!

kasvistäyte
Kasvistäyte

kanatäyte
Kanatäyte

lihatäyte
Lihatäyte



Reseptejä

Leipä kuuluu niin juhlaan kuin myös arkeen. Tuore ja herkullinen leipä voi olla tarjoilun pääosassa tai täydentää mukavasti kokonaisuutta. Leivästä voi valmistaa herkullisia välipaloja, juhlavia makupaloja. Leipä on perusta myös monille näyttäville annoksille ja maittaville voileipätuotteille.


Voit lajitella reseptejä kategorian mukaan

Kaikki reseptit Paakelit Rieskat

Jenkkinautinto

Halkaise tuore paakeli, voitele molemmat puolet maustamattomalla tuorejuustolla. Asettele tuorejuuston päälle kylmäsavustettua lohta, kurkkusiivuja sekä tilliä. Purista tippa sitruunaa antamaan kirpakkuutta. Herkuttele esim. jääteen kanssa.


Pekoniherkkunen

Halkaise tuore paakeli, voitele molemmat puolet, aseta puoliskojen väliin pannulla paistamasi kananmuna sekä rapeaksi paistettu pekoni ja cheddar-juustosiivut. Sulje sämpylät vastakkain ja käytä puoliskoja voitelemattomalla pannulla tai jos omistat voileipägrillin, aina parempi. Paahda paakelia rapsakan kuoren saamiseksi. Paahdettuasi Paakelin voit lisätä vielä makusi mukaan väliin esim. tomaattisiivuja sekä salaattia.


KanaPaakeli

Paista kanafilee öljytyllä pannulla, mausta grillimausteella sekä curryllä. Paahda paakelisi pikaisesti leivänpaahtimessa, voitele paahdetut puoliskat yrttituorejuustolla, asettele väliin viipaloidut punasipulit, salaatti sekä paistamasi kanafilee.


NO-Meat - Paakeli

Voitele paakelisi aurinkokuivattu tomaatti- tuorejuustolla, grillaa väliin kesäkurpitsaa sekä paprikaa. Lisää grillatut kasvikset paakelin väliin, mausta ja paahda uunissa. Lisää paahtamisen jälkeen tuoretta salaattia ja ripottele päälle oliiviöljyä. Nauti.


Taattu tomaatti-Mozzarella

Paahda puoliskot leivänpaahtimessa. Voitele paakeli mustapippurituorejuustolla, levitä päälle vuorotellen mozzarellasiivuja sekä tomaattisiivuja. Ripottele päälle sipulia sekä hienonnettua basilikaa. Lorauta päälle vielä makusi mukaan balsamicoa, sulje paakeli ja herkuttele!


Tonnikalaelämys

Tee tonnikalasta, ruohosipulituorejuustosta sekä majoneesista tahna. Asettele paahdetun paakelin väliin tuore, rapea salaatti, kurkkusiivut sekä fetapalat. Ripottele tonnikalatahnaa salaattien päälle. Sulje paakelin puolet vastakkain ja koe elämys.


Reippalijan Retkieväs

Voitele paakeli kantarellituorejuustolla, asettele päälle salaatti sekä kurkku, kalkkuna- sekä juustosiivut. Lorauta päälle vielä hieman tulista sinappia ja pakkaa hyvin. Eväät reppuun ja metsäretkelle!


PaakeliBurgeri

Tee jauhelihasta, sipulista, kananmunasta ja korppujauhoista herkullisia pihvejä. Paista pihvit grillillä, kaveriksi voit käryttää hieman pekonia tai kananmunan. Muista lisätä juustoa pihvin päälle sen viimeisen kääntämisen jälkeen. Laita tuolloin myös halkaistu paakeli ottamaan lämpöä ja väriä grilliin. Kasaa grilliherkku ja lisää väliin vielä raikasta salaattia, kurkkua, tomaattia. Kruunaa komistus majoneesilla ja nauti!


Juhlaan

Kylmäsavulohirulla
Ainekset:
n. 250 g kylmäsavustettua lohta
200 g Italian yrtit –tuorejuustoa
100 g majoneesia
4 kananmunaa
nippu tilliä
2 tl sitruunamehua
2 tl sitruunapippuria
n. 3 pss Pohjanmaan Leipomon Rullarieskaa

Valmista täyte: Viipaloi kylmäsavustettu lohi, keitetyt munat sekä tilli ohueksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta sitruunapippurilla sekä –mehulla mieleiseksesi. Levitä täyte rieskan ”nurjalle” puolelle sekä rullaa tiiviisti. Tarjoile!

Vinkki! Voit leikata myös pieniä paloja rullasta ja tarjoilla esim. alkupaloina!