Pohjanmaan Leipomo

Täytä Retkirieska ja nauti!

kasvistäyte
Kasvistäyte

kanatäyte
Kanatäyte

lihatäyte
Lihatäyte



Reseptejä

Leipä kuuluu niin juhlaan kuin myös arkeen. Tuore ja herkullinen leipä voi olla tarjoilun pääosassa tai täydentää mukavasti kokonaisuutta. Leivästä voi valmistaa herkullisia välipaloja, juhlavia makupaloja. Leipä on perusta myös monille näyttäville annoksille ja maittaville voileipätuotteille.


Voit lajitella reseptejä kategorian mukaan

Kaikki reseptit Paakelit Rieskat

Jauhelihaenchilada

Ainekset:
400 g naudan paistijauhelihaa
150 g herkkusieniä
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1-2 jalopenoa
250 g kirsikkatomaatteja
200 g raejuusota
2-3 pss Pohjanmaan Leipomon rieskarullaa
150 g juustoraastetta

Valmistusohje:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ruskista jauheliha pannulla, lisää silpotut sienet, valkosipulit, sipuli, jalopenot, raejuusto sekä pilkotut kirsikkatomaatit. Anna hautua n. 10 minuuttia. Täytä Rullarieska jauhelihatäytteellä, kääri rullalle ja aseta vuokaan. Täytteen määrästä riippuen täytettä riittää 8-12 rullaan. Ripottele juustoraaste rullien päälle, laita uuniin n. 15 minuutiksi, kunnes juusto ruskistuu. Tarjoile salaatin kera ja nauti!


Pepperonirulla

Ainekset:
1 pkt Pohjanmaan Leipomon Rullarieskaa
200 g pepperonia
jäävuorisalaattia
1 prk creme fraichea
2 aurinkokuivattua tomaattia
persiljaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:
Pilko pepperonit. Sekoita creme fraiche, aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet keskenään. Levitä rullarieskalle maustettua creme fraichea, päälle pepperonia sekä jäävuorisalaattia. Rullaa rieskat tiukoiksi rulliksi. Anna rullien "vetäytyä" jääkaapissa mieluusti muutaman tunnin. Leikkaa rieskoista n. 3 cm paksuisia cocktailpaloja ja aseta tarjolle.

Vinkki! Täytä rullaa enemmän toisesta päästä ja jätä muutama sentti toisesta päästä täyttämättä. Aloita rullaaminen täydemmästä päästä. Näin täytteet pysyvät paremmin sisällä! Vinkki! Voit tarjoilla cocktailpalojen kaverina myös dippiä!


Lohirulla tai Cocktail-pala

Ainekset:
n. 250 g Kylmäsavustettua lohta
200 g Italian yrtit –tuorejuustoa
100 g Majoneesia
4 kananmunaa
nippu tilliä
2 tl sitruunamehua
½ rkl sitruunapippuria
n. 3 pss (15 kpl) Pohjanmaan Leipomon Rullarieskaa

Valmista täyte:
Viipaloi kylmäsavustettu lohi sekä tilli, ohueksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta sitruunapippurilla sekä –mehulla mieleiseksesi.
Levitä täyte rieskan ”nurjalle” puolelle sekä rullaa tiiviisti. Tarjoile.


Savupororieskarullat

Ainekset:
6 Pohjanmaan Leipomon Rullarieskaa
1 pieni kerä rapeaa salaattia
150-200 g kylmäsavuporoa
½ kurkku
1 prk raejuustoa
2 keitettyä kananmunaa
vähän sitruunamehua
½-1 dl hienonnettua tilliä
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje:
Revi salaatti pieneksi ja pilko savuporo. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Levitä tasaisesti rieskalle. Murskaa kananmunat haarukalla ja yhdistä raejuusto, munat, sitruunamehu ja tilli. Levitä rieskalle ja kääri rullalle!


Broilerirulla-wrap (1 kpl)

Ainekset:
1 Pohjanmaan Leipomon Rullarieska
n. 50 g kypsää broileria pieninä paloina
1 ceddarjuustoviipale
1 tomaatti
muutama salaatinlehti
1-2 rkl sweet chili -kastiketta
1-2 rkl majoneesia tai tuorejuustoa

Valmistusohje:
Viipaloi tomaatit. Asettele Rullarieskan päälle juustoviipaleet ja muut täytteet. Kääri melko tiukalle rullalle. Anna vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Voit leikata rullan myös kahtia. Kääri rieskarulla lautasliinaan, jottet sotke käsiä syödessäsi!


Tulinen rullarieska

n. 5 annosta

Ainekset:
1 pss Pohjanmaan Leipomon Rullarieskaa
1 paprika
1 sipuli
suolaa
mustapippuria
1 jalopeno
450 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
10 sulatejuustoviipaletta
1 prk valkosipuli-tomaattimurskaa

Valmistusohje:
Suikaloi paprika, jalopeno sekä sipuli ja paista vihannessuikaleita pannulla, kunnes ne ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä myös broilerin fileesuikaleet. Asettele sulatejuustoviipaleet rullarieskan päälle (2 kpl/rieska). Lisää kypsennetyt vihannekset sekä broilerit rullarieskalle sekä rullaa rieska kiinni. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta rullatut rieskat vuokaan ja käytä uunissa muutaman minuutin ajan. Tarjoa raikkaan salaatin kera sekä kastikkeena valkosipuli-tomaattimurskaa. Voit myös lämmittää kastikkeen.


Nakkipiilo Rullarieskasta

10 hengelle

Ainekset:
2 pss Pohjanmaan Leipomon Rullarieskaa
1 pkt nakkeja
Aamupala-juustoviipaleita
juustoraastetta
mustapippuria

Valmistusohje:
Levitä aamupala-juustoja (2 kpl) rullarieskan nurjalle puolelle. Aseta kokonainen (tai puolitettu) nakki rullan toiseen reunaan, mausta mustapippurilla ja rullaa nakki piiloon. Asettele rullatut nakkipiilot vuokaan tai uuninpellille ja ripottele juustoraastetta rullien päälle. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja lämmitä rullia n. 10-15 minuuttia kunnes juusto on ruskistunut. Tarjoa hieman jäähtyneenä ketsupin tai perunasalaatin kanssa! Loistava välipala lastenjuhliin tai illanistujaisiin!


Terveellinen välipala!

Ainekset:
1 kpl Pohjanmaan Leipomon Rullarieska
salaattia
kurkkua
tuorejuustoa (esim. valkosipuli)
palvikinkkua
paprikaa

Valmistusohje:
Levitä tuorejuustoa Rullarieskan nurjalle puolelle, asettele salaatit, kurkut, kinkut ja paprikat tasaisesti rieskalle. Kääri rieska rullalle tai pinoa poikittain ja nauti terveellinen, runsaskuituinen välipala!


Häränfilee ja rieskarulla

Ainekset:
600 g häränfileepihviä
suolaa ja pippuria
800 g perunaa
1 punasipuli
4 rkl silputtua persiljaa
50 g voita
2 dl kermaa

Ainekset puolukkasurvokseen:
1dl survottua puolukkaa
4 rkl vodkaa
1 liivatelehti

Valmistusohje:
Liota liivatelehti ja lämmitä puolukkasurvos, purista liivatelehti kuivaksi ja lisää ne survokseen. Lisää vodka ja kaada valmis seos snapsilaseihin. Laita jääkaappiin hyytymään. Ruskista häränfileepihvit kuumalla pannulla n. 2 minuuttia per puoli. Mausta pippurilla ja suolalla. Laita uuniin 80 asteeseen, jotta pihvit jatkavat kysymistään sekä pysyvät lämpimänä. Keitä perunat ja valmista niistä muusi, mihin lisätään silputut sipuli ja persilja, kerma, voi sekä mausteet. Tämän jälkeen levitä perunasose tasaisesti Pohjanmaan Leipomon Rullarieskojen päälle ja kääri rullaksi. Leikkaa sopivan kokoisia annospaloja. Asettele pihvit, rullatut rieskat sekä hyytynyt puolukkasurvos kauniisti lautaselle ja herkuttele!


Jenkkinautinto

Halkaise tuore paakeli, voitele molemmat puolet maustamattomalla tuorejuustolla. Asettele tuorejuuston päälle kylmäsavustettua lohta, kurkkusiivuja sekä tilliä. Purista tippa sitruunaa antamaan kirpakkuutta. Herkuttele esim. jääteen kanssa.


Pekoniherkkunen

Halkaise tuore paakeli, voitele molemmat puolet, aseta puoliskojen väliin pannulla paistamasi kananmuna sekä rapeaksi paistettu pekoni ja cheddar-juustosiivut. Sulje sämpylät vastakkain ja käytä puoliskoja voitelemattomalla pannulla tai jos omistat voileipägrillin, aina parempi. Paahda paakelia rapsakan kuoren saamiseksi. Paahdettuasi Paakelin voit lisätä vielä makusi mukaan väliin esim. tomaattisiivuja sekä salaattia.


KanaPaakeli

Paista kanafilee öljytyllä pannulla, mausta grillimausteella sekä curryllä. Paahda paakelisi pikaisesti leivänpaahtimessa, voitele paahdetut puoliskat yrttituorejuustolla, asettele väliin viipaloidut punasipulit, salaatti sekä paistamasi kanafilee.


NO-Meat - Paakeli

Voitele paakelisi aurinkokuivattu tomaatti- tuorejuustolla, grillaa väliin kesäkurpitsaa sekä paprikaa. Lisää grillatut kasvikset paakelin väliin, mausta ja paahda uunissa. Lisää paahtamisen jälkeen tuoretta salaattia ja ripottele päälle oliiviöljyä. Nauti.


Taattu tomaatti-Mozzarella

Paahda puoliskot leivänpaahtimessa. Voitele paakeli mustapippurituorejuustolla, levitä päälle vuorotellen mozzarellasiivuja sekä tomaattisiivuja. Ripottele päälle sipulia sekä hienonnettua basilikaa. Lorauta päälle vielä makusi mukaan balsamicoa, sulje paakeli ja herkuttele!


Tonnikalaelämys

Tee tonnikalasta, ruohosipulituorejuustosta sekä majoneesista tahna. Asettele paahdetun paakelin väliin tuore, rapea salaatti, kurkkusiivut sekä fetapalat. Ripottele tonnikalatahnaa salaattien päälle. Sulje paakelin puolet vastakkain ja koe elämys.


Reippalijan Retkieväs

Voitele paakeli kantarellituorejuustolla, asettele päälle salaatti sekä kurkku, kalkkuna- sekä juustosiivut. Lorauta päälle vielä hieman tulista sinappia ja pakkaa hyvin. Eväät reppuun ja metsäretkelle!


PaakeliBurgeri

Tee jauhelihasta, sipulista, kananmunasta ja korppujauhoista herkullisia pihvejä. Paista pihvit grillillä, kaveriksi voit käryttää hieman pekonia tai kananmunan. Muista lisätä juustoa pihvin päälle sen viimeisen kääntämisen jälkeen. Laita tuolloin myös halkaistu paakeli ottamaan lämpöä ja väriä grilliin. Kasaa grilliherkku ja lisää väliin vielä raikasta salaattia, kurkkua, tomaattia. Kruunaa komistus majoneesilla ja nauti!


Juhlaan

Kylmäsavulohirulla
Ainekset:
n. 250 g kylmäsavustettua lohta
200 g Italian yrtit –tuorejuustoa
100 g majoneesia
4 kananmunaa
nippu tilliä
2 tl sitruunamehua
2 tl sitruunapippuria
n. 3 pss Pohjanmaan Leipomon Rullarieskaa

Valmista täyte: Viipaloi kylmäsavustettu lohi, keitetyt munat sekä tilli ohueksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta sitruunapippurilla sekä –mehulla mieleiseksesi. Levitä täyte rieskan ”nurjalle” puolelle sekä rullaa tiiviisti. Tarjoile!

Vinkki! Voit leikata myös pieniä paloja rullasta ja tarjoilla esim. alkupaloina!